Geelsprietdikkopje (Thymelicus sylvestris)

Fotoboek

Sinds kort ben ik in het bezit van een prachtig fotoboek van Saal-Digital. Deze copyshop bood me een gratis fotoboek met mijn foto’s aan als ik een review wilde schrijven over dit fotoboek.

Nou leek het me altijd al een leuke kans om mijn vlinderfoto’s op hardcopy te krijgen. Een prima kans dus. Over het algemeen is mijn ervaring met copyshops niet echt positief. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik foto’s terug krijg met strepen erdoor, rare randjes of fletse kleuren. Ik was benieuwd of Saal Digitaal me zou verassen.

Software
Met hun software heb ik een fotoboek over vlinders in Noord-Europa samengesteld. De foto’s waren hoge kwaliteit .raw en waren op mijn beeldscherm scherp. Binnen de software was het even zoeken hoe ik mijn fotoboek kon indelen en opmaken. De aangeboden clipart heb ik maar snel genegeerd. Geen parasolletjes of schelpjes in mijn boek! Als je er echter even de tijd voor neemt is de software vrij eenvoudig te gebruiken. Het is fijn dat je alles zelf kunt bepalen, je bent niet afhankelijk van vreemde rasters, jij bepaald wat er waar op de pagina komt te staan. Na het samenstellen ging het uploaden vrij vlot.

Afwerking
Qua opties heb ik voor een fotoboek met gestoffeerde kaft gekozen. Nu ik het in mijn handen heb voelt echt als een professioneel fotoboek. Een goede keuze! Verder heb ik gekozen voor glanspapier. Helaas levert dit snel vette vingers op op het papier. Dat wil je niet bij zo’n boek dus de volgende keer gaan we voor mat. De prijs voor mijn boek komt uit om zo’n 40 euro. Dat is wel wat aan de hoge kant. Uiteraard is het wel afhankelijk van waar je het mee vergelijkt. Bij Albelli of Hema heb je meer boek maar is de kwaliteit betreurenswaardig. Bij de dure fotovakcentrales heb je vast wel kwaliteit maar gezien de prijzen heb ik daar nog nooit besteld.

Levering en ondersteuning
Uiteraard kwam het boekje net binnen toen ik op vakantie in Polen zat. Maar ruim binnen de leveringstermijn. Mijn vragen over de levering werden snel per e-mail beantwoord. Dat betreft niets te klagen.

en dan het belangrijkste…

Kwaliteit

En die is gewoonweg top. De scherpte van je foto’s op je scherm is nagenoeg identiek aan de geprinte bladzijde in het boek. Geen detail gaat er verloren. Qua kwaliteit ben ik buitengewoon verrast. Ja, het is een dure uitgave als je zomaar iets wil afdrukken maar wil je een mooi boekje wat je echt aan iedereen wilt laten zien dan is Saal-Digital een uitstekende copyshop! Ben ik van plan hier vaker wat af te drukken? Ja! Heb ik postieve reacties op mijn boek ontvangen? Ja! Zou ik deze copyshop bij andere aanbevelen? Jazeker!

Kortom een aanbeveling!
_MG_4353 _MG_4356 _MG_4357
_MG_4358 _MG_4359

2 gedachten over “Fotoboek”

  1. Ik ben recent op vakantie geweest en wil nieuw een mooi fotoboek maken. Hiervoor zoek ik naar tips. Mooi dat u zo tevreden bent met de kwaliteit van uw fotoboek. Het resultaat ziet er inderdaad goed uit.

    1. Hoi Jan,

      Fotogoed ken ik niet goed, maar ik kan Saal-digitaal erg aanbevelen. Ik heb diverse shops geprobeerd maar het drukwerk van hen heeft naar mijn idee de beste prijs-kwaliteit verhouding. Belangrijk bij het maken van een goed fotoboek is denk ik vooral goed selecteren welke foto’s qua kleur en thema bij elkaar passen en vooral niet teveel foto’s per pagina afdrukken. Tekst bij foto’s zorgt ook voor een betere structuur in je boek. Succes met kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *